ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ'NİN BU YILKİ KONUSU GÖǔ

Suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların, hem akademik olarak farklı disiplinler hem de sinema sanatı açısından tartışıldığı Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin bu yıl 4.sü gerçekleştiriliyor.

Kültür ve Sanat 1.11.2014 12:44:05 0
ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ

Suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların, hem akademik olarak farklı disiplinler hem de sinema sanatı açısından tartışıldığı Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin bu yıl 4.sü gerçekleştiriliyor. Başkanlığını Prof. Dr. Adem Sözüer’in yaptığı ve 7-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek film festivalinin bu yılki konusu ise “Göç”.

 

Prof. Dr. Adem Sözüer’in başkanlığını yaptığı “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nin bu yıl 4.sü düzenleniyor.  “Herkes İçin Adalet” düşüncesiyle gerçekleştirilecek olan festivalde suç, ceza ve adaletle ilgili sorunlar, hem akademik olarak farklı disiplinler hem de sinema sanatı açısından tartışılacak.  Film Festivali’nin bu yılki konusu ise “Göç”. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öncülüğünde yapılacak olan festivalle, özellikle mültecilerin sorunlarına dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

Konusunun uzmanı yaklaşık 80 kişinin konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşecek panellerde suç, ceza ve adalet kavramları hem sinema açısından hem de akademik açıdan “Göç” kavramı çerçevesinde tartışılacak. “Ulusal ve Uluslararası Perspektiften Türkiye’de Göçmenlik, Türkiye’de Mültecilik Sorunu ve Sorunun Kaynakları, Türkiye’deki Suriyeli Mültecilerin Toplumsal Kabulü ve Uyumu” gibi konuların irdeleneceği panellerin ardından yapılacak Yuvarlak Masa Tartışması’nın konusu ise “Sinema ve Adalet” olarak belirlendi.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali ile ilgili olarak görüş aldığımız, festivale destek sağlayan kurumlar arasında bulunan Şenel Hukuk Bürosu’ndan Avukat Necip Şenel, “Güncel sorunlarımızın en önemlilerinden olan göç, göçmenlik ve mültecilik konularının hukuk, sosyoloji, psikoloji ve siyaset gibi birçok disiplini ilgilendiriyor olması sebebiyle topluma ulaşmak, bilinci artırmak ve bu sorunlara çözüm bulmak açısından sanatın en doğru çatı olduğu kanaatindeyiz. Sorunun çok katmanlı oluşu, farklı bilim dallarından uzmanların görüşüne başvurulmasını ve toplumun nabzının ölçülmesini zorunlu kılmaktadır. Festivalin bu amaca ulaşmak açısından çok faydalı olacağını düşüyoruz. Katkısı olan herkes gibi biz de bu festivalin bir parçası olmaktan çok mutluyuz.’’ diye konuştu.

6 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında 30 film sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye http://www.icapff.com/ sitesinden ulaşılabilir.


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19